Moderne koekoeksklok

De koekoeksklok, wie kent ‘m niet? Wie heeft ‘m vroeger niet gehad?

Nou…. Ik! Ik was die gene die altijd in Duitsland urenlang bij die klokjes stond te kijken. Ik vond ze zo fascinerend. Dat vogeltje dat elk uur die deurtjes open gooide en dan zijn vleugeltjes optilde en koekoek riep. In Duitsland hadden ze trouwens nog veel meer soorten. Daar hadden ze ook koekoeksklokken met in plaats van een klepeltje, een meisje op een schommel. Elke keer als haar schommel heen en weer ging, schoven de wijzers ook iets vooruit. Ik vond die houten koekoeksklokjes echt magisch. Maar er eentje uitzoeken… Daar is het nooit van gekomen.

Nu ik dus sinds kort op mezelf woon, schoot me ineens dat verhaal te binnen. Ik zag mezelf weer staan in die winkel vol met houten koekoeksklokken en weerhuisjes. En ik nam mezelf nu voor om er wél eentje aan te schaffen!

Omdat zo’n traditioneel klokje niet helemaal bij de inrichting van mijn huis past. (hou echt van strak design enzo) Ben ik even wat rond gaan googlen en kwam ik uiteindelijk in een webshop terecht waar ze naast die traditionele Zwarte woud koekoeksklokken, ook de moderne koekoeksklok verkopen!

De moderne koekoeksklok heeft uiteraard nog steeds de looks die je van zo’n klok verwacht. Alleen is het houtwerk veel strakker gemaakt. De klok lijkt wat eenvoudiger, maar biedt vele opties. Zo kun je bij de Kookoo wandklok bijvoorbeeld zelf kiezen of je een blauw, groen, rood of zwart vogeltje in je huisje zet. Daarnaast kies je zelf of je een vogelgeluid wilt horen of dat je een ander leuk melodietje hoort. Ik kan wel stellen dat de kookoo koekoeksklok echt de koekoeksklok van 2021 is! Super strak, modern en toch een tikkie traditie. Ik heb ‘m meteen besteld en inmiddels hangt hij al enkele dagen aan de muur! Ik ben erg blij met mijn aankoop en ik hoop dat ik nog vele jaren van deze klok mag genieten.