Austria dreamhouse
Image default
Business

Linkbuilding: kies voor de juiste strategie

Als ondernemer wil je hoog in Google staan. Maar al je concurrenten willen dat ook. Wat kun je zelf doen om de topposities te bereiken? Naast een gebruikersvriendelijke website, voorzien van goede content die ook nog eens technisch in orde is, hecht een zoekmachine als Google ook waarde aan een gezond linkprofiel. Voldoende backlinks, mooie variatie en links die afkomstig zijn van relevante, waardevolle websites. Hoe is het gesteld met jouw linkbuilding strategie?

Waar moet je op letten bij linkbuilding?

Linkbuilding zorgt er dus voor dat je eigen site meer links of verwijzingen krijgt van andere websites. Dit klinkt eenvoudig, maar er zijn wat haken en ogen aan verbonden. Google let namelijk of diverse punten, zoals:

  • De hoeveelheid links en de linknaam
  • De kwaliteit en relevantie van de websites waarvan je een link krijgt
  • De soort link en de variatie in pagina’s

Zo kun je alle startpagina’s aflopen en een link laten opnemen naar je eigen home pagina, maar dat richt alleen maar schade aan.

Linkbuilding: een serieuze zaak

Om resultaat te behalen met je linkbuilding inspanningen, kun je het beste een strategie bedenken. Bijvoorbeeld een linklijst creëren op basis van een concurrenten analyse. Daaruit de sites selecteren die een goede trust ratio hebben. Schrijf zo nu en dan eens een goed artikel marketing bericht, voorzien van deeplinks met de juiste anchor tekst. Zie je het niet zo zitten om alle werkzaamheden zelf te doen? Dan kun je ook kiezen voor linkbuilding uitbesteden. Volledig of voor een bepaald deel. Een goed online marketing bedrijf helpt je bij het kiezen van de juiste strategie en aanpak. Wil je meer weten over link builden, SEO of SEA? Kijk dan op www.proseo.nl.