Austria dreamhouse
Image default
Offers

De Beste Tips Voor Het Kopen Van Een Baby Matras

Zoek naar kwaliteit

Welk type matras u ook kiest, let op de kwaliteit. De goedkoopste schuim- en binnenveringmatrassen hebben dunne vinyl overtrekken en randen die na verloop van tijd kunnen scheuren, barsten en uitdrogen. Naarmate de prijzen stijgen, worden de afdekkingen dikker, doorprikbestendig, versterkt dubbel of driedubbel laminaat, of zeer fijn organisch katoen. Een binnenveringmatras met meer of beter staal en een kwalitatief betere vulling weegt meer. Hetzelfde geldt voor een schuimmatras die gemaakt is van dichter schuim van betere kwaliteit.

Toch hoef je geen fortuin uit te geven of net zoveel matrassen te proberen als de prinses en de erwt om een matras van goede kwaliteit te krijgen. Een matras dat tussen de $90 en $200 kost, zal over het algemeen goed van pas komen voor je baby. De prijzen voor schuim- en binnenveringmatrassen zijn vergelijkbaar, variërend van $50 tot $400 en meer. (De duurdere matrassen zijn gemaakt van biologisch katoen of natuurlatex.) De laaggeprijsde modellen (minder dan €90) kunnen te zacht en te slap zijn. De duurdere modellen zijn meestal steviger en dus veiliger.

 

Opzoek naar de beste babymatrassen? Ga voor onze favoriete vergelijkingen naar de Slaapwijsheid website

Je kunt een matras niet herkennen aan de hoes

Bij een matras is bijna alles wat telt aan de binnenkant. Sommige wiegmatrassen voelen in de winkel geweldig aan, maar beginnen te haperen zodra je baby ze begint te gebruiken. We hebben geleerd dat je niet op het verkooppersoneel kunt vertrouwen, zelfs niet bij gerenommeerde verkooppunten, om je de juiste informatie te geven. Een van hen vertelde ons overtuigend dat een matras met binnenvering beter was dan een schuimmatras, omdat schuim na 18 maanden de neiging heeft “kapot te gaan”. Vijfentwintig jaar geleden was dat misschien waar, maar nu niet meer. “Een schuimrubberen wiegmatras van topkwaliteit houdt het bij normaal gebruik net zo lang vol als een matras van binnenvering”, zegt Dennis Schuetz, marketingdirecteur van de Colgate Juvenile Products Company, een fabrikant in Atlanta. Dat komt omdat ledikantmatrassen van schuim veel duurzamer zijn geworden.

Ga naar de winkels

Als je eenmaal een idee hebt van de mogelijkheden in verschillende prijsklassen, moet je naar een winkel gaan om te zien hoe een goede wiegmatras eruitziet en aanvoelt. Een plek om te beginnen? Het etiket. Fabrikanten zijn wettelijk verplicht om aan te geven waar een matras van gemaakt is. Koop geen matras van een fabrikant of winkelier die je dit niet vertelt aan de hand van informatie in de winkel, displays of online specificaties. In feite zou u in staat moeten zijn om de componenten van elke laag te achterhalen. En als je op een matras drukt, moet je hand meteen omhoog veren. De grootste fout die ouders volgens Schuetz maken, is een matras kiezen dat voor hen niet comfortabel is. Het is beter om een wiegmatras te kiezen die harder is dan je zou willen. “Als het voor jou goed aanvoelt, is het te zacht voor je baby”, zegt hij, eraan toevoegend dat baby’s meer ondersteuning nodig hebben dan volwassenen.

Koop een nieuwe

Koop een nieuw wiegmatras, indien mogelijk. Dat zorgt er ten eerste voor dat de matras hygiënisch is. Als je een gebruikte matras koopt of een afdankertje accepteert, weet je niet zeker hoe deze is onderhouden of opgeslagen. Op onjuist opgeborgen wiegmatrassen kan schimmel groeien en op het oppervlak kunnen bacteriën broeien van vloeistoffen (luierlekkage, spuug) die niet goed zijn opgeruimd. Als u een nieuwe matras koopt voor uw eerste kind en deze schoon houdt, kunt u deze voor uw volgende kind gebruiken als u de matras in een droge omgeving opbergt en deze stevig blijft.

Gebruik een hoes

Gebruik een goed aansluitende, wasbare, waterdichte matrashoes om de matras te beschermen en de slaapomgeving van de baby zo schoon en hygiënisch mogelijk te houden.

Test de pasvorm

De wet schrijft voor dat alle wiegmatrassen minstens 25 bij 35 mm moeten zijn, en niet dikker dan 5 mm. Als u kunt, ga dan naar een winkel waar de wiegmatrassen op de vloer worden uitgestald en controleer de pasvorm door het matras in een proef wiegje te leggen voordat u het koopt. Als u meer dan twee vingers tussen de matras en het wiegje kunt wringen, is de matras te klein.

Maak je geen zorgen over garanties

Sommige matrassen hebben een garantie van een jaar, zeven jaar of zelfs een leven lang. Laat u niet misleiden door een lange garantie, en betaal niet extra voor een matras met garantie. “Garanties zijn vooral een marketingtool om de consument te verleiden meer uit te geven,” zegt Schuetz. In het algemeen kun je van een kwaliteitsmatras verwachten dat hij net zo lang meegaat als je hem gaat gebruiken, zolang de hoes niet scheurt of scheurt.

We hebben geen van deze wiegmatrassen getest.

 

Voor meer tips over slaap of de beste babyproducten ga naar de Slaapwijsheid website

 

 

 

https://slaapwijsheid.nl/beste-matras/beste-babymatras-voor-ledikant-getest/