Austria dreamhouse
Image default
Offers

Na het lezen van deze 3 tips lijkt jouw woonkamer van 15 m² een stuk groter!

Heb jij ook het gevoel dat je opgesloten zit in jouw kleine woonkamer van slechts 15 m²? Veel mensen krijgen al last van claustrofobie wanneer ze eraan denken, laat staan wanneer ze daadwerkelijk in zo’n kleine woonkamer de avonden moeten zien door te brengen. Gelukkig duurt het niet lang meer, want na het lezen van onderstaande drie tips lijkt jouw woonkamer van 15 m² ineens een heel stuk groter! Lees daarom snel verder.

Probeer zoveel mogelijk te werken met lichte kleuren

Veel mensen houden ervan om donkere kleuren in hun woonkamer te verwerken. Donkere kleuren als zwart en donkerblauw hebben nu immers een chique en luxe uitstraling. Toch doe je er in het geval van een zeer kleine, krappe ruimte beter aan om zoveel mogelijk met lichte kleuren te werken. Denk aan kleuren als crème, wit en beige. Daar waar donkere kleuren het licht absorberen, weerkaatsen lichte kleuren het licht. Hierdoor oogt een ruimte groter.

Houd het aantal meubels, accessoires en decoraties beperkt

We snappen het heel goed dat je al die meubels, accessoires en decoraties ergens moet laten, zeker wanneer je niet al teveel ruimte tot je beschikking hebt. Toch is het in zo’n situatie beter om het aantal spullen te beperken. Een woonkamer die tot de nok toe vol staat met allerlei kasten, meubels en tierelantijntjes kan zeer klein en daardoor benauwend aanvoelen. Ze zeggen daarom ook niet voor niets: less is more. Een flinke opruiming houden kan nooit kwaad. Zorg dat je in ieder geval plek hebt voor de belangrijkste meubels. Hieronder vallen onder meer een bankstel, een eettafel en enkele stoelen.

Zorg dat er voldoende licht naar binnen kan vallen

Verduisterende overgordijnen kunnen een prima optie zijn wanneer je gedurende de hele dag privé wilt kunnen zitten, zelfs ’s avonds wanneer je de lampen aan hebt. Het nadeel van verduisterende overgordijnen is dat ze ook overdag al het licht tegenhouden. En een ruimte waar geen natuurlijk licht binnenvalt, oogt automatisch kleiner. Wat dat betreft zijn jaloezieën een hele mooie oplossing. Met jaloezieën kun je namelijk helemaal bepalen hoeveel licht jouw woonkamer binnenvalt. Je kunt dit regelen door de lamellen wat verder of juist wat minder ver te kantelen. Zo heb je geen inkijk, maar wel voldoende lichtinval!

https://raamdecoratiedeal.com/