Tuinmeubels reinigen

Teak tuinmeubels die al  de hele winter in de kou staan, kunnen wel wat aandacht gebruiken. Een goede poetsbeurt laten de meubels weer stralen. Maar hoe kun je teakhout behandelen, en wat kun je beter niet doen?

Lekker schrobben Heb je soda in huis, wellicht wat groene zeep? Maak een lekker sopje en zoek een zachte borstel. Je kunt de meubels rustig schrobben en zo de algen verwijderen en aanslag weghalen. Een speciale teak cleaner doet hetzelfde en gaan ook nog een stapje verder. Naast het voeden van ’t hout, zorgt een teak cleaner er ook nog eens voor dat schimmels niet overleven. Reinig de meubels niet met de hogedruk reiniger. Deze zullen meer schade aanrichten dan goed doen.

Teakmeubels beschermen
Na je schoonmaakbeurt gun je de meubels wat rust en laat je ze lekker opdrogen. Vervolgens kun je een laag ter bescherming aanbrengen. Een protector zal het houd voeden en beschermen. De warme teak kleur zal eveneens weer naar voren gebracht worden. Teak tafels kun je ook nog eens extra behandelen met een shield. Deze extra laag zorgt voor goede bescherming. Water- of wijnkringen zullen niet zo snel intrekken.

Nieuwe meubels? Even laten ademen.
Heb je zojuist nieuwe meubels aangeschaft? Wacht dan even met de eerste behandeling en laat ze even een weekje ademen in de tuin. Teakhout is van nature wat vet en hierdoor zal de eerste beschermlaag niet goed pakken. Na een weekje is het buitenste laagje verminderd en zullen de Golden Care producten uitstekend hun werk doen.

https://www.tuinmeubelonderhoud.nl