Slotenmakers – De Opstart van een Zaak

Slotenmaker worden of de diensten van een slotenmaker aanbieden kan gemakkelijker dan je denkt. Veruit het meest moeilijke gedeelte is het bekomen van een licentie en het doorlopen van de opleiding die nodig is om slotenmaker te worden. Eens dat men gekwalificeerd is, zien we dat slotenmakers aardig wat verdienen. Altijd zijn er wel mensen die hun sleutels verliezen en hen ergens laten liggen waar ze niet bij kunnen. Op deze wijze kan een slotenmaker een mooi inkomen halen uit zijn werk en de onderdelen die hij aanrekent. Bovendien, en dat is een belangrijk voordeel, vergt het opstarten van jouw eigen zaak heel weinig investeringen. De meeste kosten zullen gaan naar gereedschap en publiciteit.

Potentiële slotenmakers kunnen een opleiding krijgen in lokale gemeentelijke centra of scholen, want deze willen maar al te graag een basis opleidingscursus voor slotenmakers aanbieden. Eens men de vaardigheden onder de knie heeft en de nodige ervaring heeft opgedaan, kan men beginnen nadenken over wat men nodig heeft om een eigen zaak op te starten. Dit kan zijn dat men een pand dient te huren voor het gereedschap en de werktuigen die men als slotenmaker zal nodig hebben. Hij zal ook een kantoorruimte nodig hebben om de administratie van en met zijn kanten uit te voeren en op te slaan. En naast het gereedschap dat hij nodig heeft, kan er ook een opslagplaats nodig zijn voor de goederenvoorraad.

De uiteindelijke stap in het opstarten van een slotenmakers bedrijf is normaal gezien de marketing. Alles is nu georganiseerd en klaar gemaakt om bezoekers en klanten te ontvangen. Zonder marketing echter zal de slotenmaker niet veel klanten en bezoekers moeten ontvangen. Zoals bij elke zaak, is dit de essentiële basisbehoefte om te kunnen werken. Marketing kan allerlei vormen aannemen, van visitekaartjes van de zaak die men in drukke winkels en plaatsen achterlaat tot mond-aan-mond publiciteit door de eerste klanten. Als men dan verder kijkt, kan de slotenmaker er misschien aan denken om een eigen website op te bouwen, of hij kan publiciteit plaatsen in lokale telefoonboeken.

Voor meer informatie betreffende de slotenmakerij, kijk even bij Michael Schapkun. Hier vind je de website bijvoorbeeld de lokale websites voor slotenmakers in Rotterdam: www.slotenmakerrotterdam010.nl

 

 

 

http://www.locksecure.nl/